Oldal kiválasztása

A Vespa Elettrica elismerést kapott a Compasso d’Oro díjátadón

márc 10, 2022 | Egyéb kategória

AZ IKONIKUS VESPA STYLE, A LEGINNOVATÍVABB VÁLTOZATBAN, TISZTELETBELI ELISMERÉSBEN RÉSZESÜL A VILÁG LEGRANGOSABB FORMATERVEZÉSI DÍJÁNAK 26. KIADÁSÁN

Az elektromos technológia bevezetésével a Vespa megerősíti, hogy egy időtlen ikon, a modernitás és a jövő szimbóluma. A 26. ADI Compasso d’Oro díjátadón a Vespa Elettrica tiszteletbeli elismerésben részesült, amely egy olyan rangos elismerés, amely a globális formatervezés kiválóságát ismeri el. A nemzetközi zsűri által felajánlott elismerések között: “A Vespa Elettrica megerősíti a Vespa innovatív, úttörő szellemét, amely egyedülálló és összetéveszthetetlen márka a globális mobilitási piacon”.

Az olasz stílus és technológia páratlan modern ikonja, a Vespa Elettrica egyet jelent a fejlett csatlakoztathatósággal, a zajmentességgel, az egyedi dizájnnal, a testreszabhatósággal, a megfizethetőséggel és végül, de nem utolsósorban a környezetvédelemmel. Ezek az értékek nem újak a Vespa márka számára, de még soha nem nyilvánultak meg ilyen átfogóan, mint az Elettrica-án, amely megerősíti a márka kortárs, fiatalos és a korát egy lépéssel megelőző pozícióját.

Az 1954-ben alapított ADI Compasso d’Oro [Arany Iránytű] díj a legrégebbi és legelismertebb a design világában. Gio Ponti ötlete volt, és azért vezették be, hogy kiemeljék és elismerjék a kiemelkedő olasz formatervezést. A díjakat 1964 óta az ADI (az Ipari Formatervezési Szövetség) kezeli, biztosítva azok integritását és pártatlanságát. A több mint fél évszázad alatt közel 300 nyertes tárgyat és 2000 olyan terméket vagy formatervezési tervet gyűjtöttek össze és őriztek meg az ADI Compasso d’Oro Díj történelmi gyűjteményben, amelyet szintén az ADI működtet. A Compasso d’Oro-díj kitüntetettjeit az ADI Állandó Design Megfigyelőközpontja által végzett előválogatás alapján választják ki. Ez egy szakértőkből, tervezőkből, kritikusokból, történészekből, szakújságírókból, az ADI tagjaiból és nem tagjaiból álló bizottságból áll, akik évről évre szorgalmasan gyűjtik az információkat, értékelik és kiválasztják a legjobb termékeket, amelyeket aztán az ADI éves Design Indexében tesznek közzé.

Nem ez az első alkalom, hogy a Piaggio csoportot az ADI és a Compasso d’Oro elismerésben részesíti, hiszen a kilencvenes években már megkapta a díjat, majd 2016-ban a Vespa 946-os modellért tiszteletbeli elismerésben részesült. Az idei díjátadó ünnepségre az új milánói ADI Design Múzeumban került sor, ahol a Vespa Elettrica szeptember 16-ig lesz látható, a 2020-as versenyben részt vevő többi termékkel együtt. További információkért, illetve a 26. Compasso d’Oro kiállítás megtekintésével kapcsolatos részletekért látogasson el a www.adi-design.org weboldalra.